Je mi 30!

Být stále mlád...

V květnu jsem oslavila 30. narozeniny, 5 let píšu copy, 4 roky mám tenhle blog. Co jsem se za těch X let naučila?

Stárnu

Začnu obvyklými stařeckými neduhy – už nezvládnu sedět do rána u popisků, po obědě pravidelně usínám a zmenšuje se mi močák, takže už chápu, co na tom ženský mají. Horší je, že začínám usínat u knih. 4 stránky a jsem tuhá. Proto jsem si řekla, že je čas si trochu odpočinout, a přizpůsobila jsem tomu svůj pracovní rytmus – pracuju 2 hodiny dopoledne a pak kolem 4 hodin od 15-19 + pohotovostní situace 😊. Taky jsem se naučila delegovat – ve Vietnamu mi došlo, že nemůžu mít všechno pod kontrolou a uvolnila jsem se.

Sere pes

S tím souvisí další věc, která se vám může stát po třicítce. Je vám čím dál víc jedno, co si o vás, kdo myslí. Když vybíráte hosty na svoji oslavu třicátin, zamyslíte se nad tím, kolik máte dobrých kamarádů, a začnete bilancovat, co bylo opravdu důležité.

Think bigger

Jedním z takovým okamžiků byl CopyCamp 2015, vydání copyknihy s kolegy z H1.cz, nebo založení vlastní agentury Content Wizards před 2 lety.

A na závěr? Po 5 letech praxe jsem zjistila, že copy je součástí většího příběhu. Nebude fungovat samostatně bez grafiků, kodérů, kreativců, UXáků… Copy prostě není samospásné, když orchestr neladí, nebo když produkt a servis nestojí za nic.

I když je mi už 30, stárnu a začínám být víc nad věcí, přes prázdniny se hecnu a napíšu další knihu. Těšte se na kreativní metody a cvičení, se kterými vylepšíte svou komunikaci. Více info již brzy.

Rubriky článku:

Mohlo by vás zajímat

Annacopy.cz v roce 2014
Kdo je annacopy?
Po nebývale pracovně vytíženém říjnu mám konečně čas vzhlédnout od textů a vašich zakázek, abychom si mohli pohlédnout do očí.
V copywritingu se nesmí nic přehánět
5 copy trendů roku 2016, ze kterých se rychle stalo kliš...
Když se to s nějakým obratem, frází nebo slovem přehání, za chvíli se z nich stane obehrané klišé. U kterých evergre...
Místo činu
Copywriterova sobota na Literárním Festu
Převaluju se v posteli a říkám si, že dnes ráno si budík nějak podezřele dává načas. Kouknu na něj a ono už je skoro 8 ho...
Údržba sice není tak sexy, ale je naprosto nutná, aby vám projekt nezahnil
Každý chce stavět, málokdo chce udržovat
Nesnáším rozdělení na kreativce a dotahovače a podobné typologie členů týmu, protože si z nich často kolegové dělají výml...
Pevné nervy a smysl pro humor vám všem v novém roce 2019 přeje annacopy.cz
20 debilních keců copywriterů a jejich klientů
Tak co? Už se těšíte po svátcích do práce? 😊 Za spoustu inspirativních hlášek děkuji také Veselé copywriterce. „Tohle ...
V létě 2012 jsem začala koketovat s copywritingem, na podzim jsem pak nastoupila do H1.cz a v lednu 2013 si šla pro "živnosťák"
Jak se za 10 let změnil (můj) svět copywritingu?
Je to tak. Přesně před 10 lety jsem začala s copywritingem. A co si budeme povídat, tehdy se obsah (minimálně ten online)...