Jaký byl Royal CopyCamp?

Royal CopyCamp

4. CopyCamp byl netradiční hned z několika důvodů – odehrál se už 7 měsíců po předchozím „ročníku“, začal až odpoledne a na pódiu chyběla tradiční moderátorka Pavlína Louženská. Téma Vánoc a zamilovaných projektů ovšem tradičně doplnila pestrá směs speakerů a značek. Čistých copypřednášek ovšem bylo pomálu.

Dekadence a zima

Ve 14:00 začal program CopyCampu tentokrát v prostoru kina Royal na Vinohradech. I když jsem měla tu čest navštívit kino už týden předem na promítání filmu Ezopové a zima mi opravdu byla, předpokládala jsem, že více než 100 účastníků CopyCampu prostor příjemně zadýchá. Nestalo se tak a účastníci konference i náš organizační tým si brzy stěžovali na prokřehlé prsty. Celý potemnělý prostor zároveň oproti minulým ročníkům v MeetFactory, Oku a Ponci neevokoval myšlenky na progresivní svět marketingu a copywritingu, ale spíše dekadentní setkání zapomenutých básníků.

Kopíci klepou kosu

Moderování v režii copytýmu H1.cz

Nechci si tzv. s**t do vlastního hnízda, ale Pavlínku se nám nahradit nepodařilo. Výkop a udržování účastníků v bdělém stavu mezi přednáškami jsme si 2 dny před akcí kvůli hospitalizaci Pavlíny vzali na starost my v čele s Janou Šupolíkovou.

I když jsme se snažili, přišlo mi, že speakeři necítili takovou podporu, hlavně při technických problémech, jakou by si zasloužili, a bezradně vzhlíželi směrem k velínu na balkóně Royalu. Dotazy z publika nepřicházely a elán organizátorů i účastníků se pomalu vytrácel, až nedošlo ani na večerní workshop debatování s Irenou Zatloukalovou ze Seznam.cz.

Královny večera: Maru s MKTfest a Bára ze Zoot

A teď k samotnému programu. Z 10 přenášek, které byly tu více tu méně přímo o copywritingu, mě nejvíce zaujalo vystoupení Báry Pilné ze Zoot, které mělo nečekanou hloubku a s kterou jsem se v jejích pocitech z psaní zcela identifikovala. Pokusím se stejně jako ona nepřispívat k vyprazdňování pojmů a přistupovat k psaní moudře a lidsky.

Maru Kortanová, která má na starosti tvorbu obsahu pro Marketing Festival, předvedla přesně takovou přednášku, která CopyCampu sluší – věcnou a konkrétní prezentaci o tom, jak probíhá práce na mezinárodním projektu, jak přistupovat k cílové skupině doma i v zahraničí (diferencovaně a hlavně osobně) a jak zůstat skromný (přiznat si, že i copywriter potřebuje korektora).

Z ostatních přednášek se mi líbil energický projev Kateřiny Borovanské, experiment s 30 odstíny obsahu Máši Dudziakové i podobenství o content marketingu a žádosti o ruku Tomáše Vyskočila.

Kateřina Borovanská zaujala nejen svým outfitem

Někdo září, jiný v září

Líbil se vám 4. CopyCamp, nebo naopak nelíbil? „Lajkery“ určitě potěší, že na září 2015 se chystá už 5. setkání copywriterů, a „dislajkeři“ ho zase mohou vnímat jako zářijový reparát. Ať tak, či onak, využijte Copyporadnu (@copyporadna) holek z Hájedničky, kdykoliv se ocitnete se svým copy v úzkých, a pokud chcete svůj obsah raději svěřit profíkovi od samého začátku, napište mi na annacopy@annacopy.cz.

Rubriky článku:

Mohlo by vás zajímat

Místo činu
Copywriterova sobota na Literárním Festu
Převaluju se v posteli a říkám si, že dnes ráno si budík nějak podezřele dává načas. Kouknu na něj a ono už je skoro 8 ho...
8 věcí, které mě zaujaly na ShopExpo 2015
Vypůjčím si oblíbenou radu z copywriterských školení, jak napsat titulek, který zaujme, a tentokrát vám nenabídnu chronol...
Už jsem zase ve svém živlu
Free.me: Report z panelové diskuze o freelance copywriti...
Ve čtvrtek 27. ledna se v pražském Node5 konala 2. z řady panelových diskuzích pod taktovkou startupu Free.me – tent...
Report: Jaký byl Content & Copy Summit na Czech Onli...
Letos jsem měla tu čest stát se jedním z řečníků v rámci čtvrtečního programu Czech Online Expo 2023. Nebyli jste? N...
Annacopy.cz na akci Psychologie a reklama v březnu 2024 v kině Přítomnost
Report z akce E-shopista: Psychologie a reklama – tipy j...
Včera jsem po delší době zavítala na nějakou marketingovou konferenci, a protože se dlouhodobě zajímám o psychologii prodeje a...
Radek Pernica je opravdu legendární lektor
Co jsem se naučila na 3denním tréninku Legendární lektor...
I profesionální lektor si chce někdy udělat radost a posadit se na „druhou stranu barikády“ – kór, když se 2 roky nedostal na ...